Search Box

sâmbătă, 29 august 2009

Prietenia între băieţi.

Gata. M-am hotărât. Nu cred că noaptea asta mă mai culc. Sunt prea multe prostii, întrebări puse de o mie de ori, adică puse de mine, tot mie. Mi-am amintit un subiect foarte interesant... prietenia între băieţi.  Şi nu, de data asta nu am de gând să scriu doar părerile mele. Am vorbit cu mai mulţi şi vă invit să citiţi majoritatea părerilor.

Fetele:

Eu: Dezbaţi cu mine acest subiect?
Alexa: Hai să vedem...
Eu: Deci, mai întâi te întreb dacă ai şi tu aceeaşi părere ca şi mine, că băieţii se ascund să arate totul prietenilor?
Alexa: Da... adică nu sunt sinceri. Dacă unul zice "Frate, ce bună e aia!", zice şi celălalt ca să nu pice de prost "Da frate, aşa-i!".
Eu: Dar nu neapărat. Există şi cazuri când unui băiat îi place cu adevărat de o fată, iar prietenii lui spun "Ce e cu aia, vai de capul ei", iar cel cu pricina răspunde la fel "Da, dă-o dracu!", numai pentru că nu vrea să pară prost, corect?
Alexa: Da, ar face orice ca să se dea bine pe lângă ceilalţi şi să nu pară nişte rataţi.
Eu: Întrebarea este "de ce?"
Alexa: Pentru că... pentru că sunt băieţi.
Eu: Atât?
Alexa: Da. Eşti culmea. Când te apucă pe tine... păi te apucă mamă!

Eu: Naty, părerea ta nu poate lipsi.
Naty: Păi, prieteniile între băieţi diferă foarte mult faţă de cele între fete. Ei poartă duşmănie între ei din cauza fetelor. Sunt foarte orgolioşi şi de aceea îşi împărtăşesc foarte greu sentimentele pe care le au pentru fete, faţă de prieteni... mai ales pentru alea pe care le iubesc cu adevărat. Bârfesc foarte multe fete. Vor să pară şmecheri pentru că sunt proşti... dar nu ştiu cum vor să pară şmecheri.

 Ana (Ţintescu): Ce să spun? Băieţii sunt băieţi, mă! Mereu vor avea probleme că le place aceeaşi fată. Nu poţi compara o prietenie între fete cu o prietenie între băieţi. Fetele o să fie sincere, solidare şi faze de genul; băieţii... mă abţin.
Eu: Aceeaşi întrebare: de ce?
Ana (Ţintescu): Pentru că ei vor fi mereu cei mai şmecheri şi vor fi mereu în stare să se trădeze ca să ajumgă la ceea ce vor.

Eu: Vreau şi părerea ta.
Smără: Of course, my dear. Păi... băieţii se gândesc numai la ***, în loc să se gândească la dragostea sinceră... că aşa ajung şi la ***... dar mai subtil... nu ştiu cum să ne facă să ne simţim bine [în special adolescenţii] ... ee ... mai sunt câteva excepţii normal ... dar majoritatea habar nu au ce este cu viaţa asta .... pe când noi, fetele, suntem mai mature şi ştim de cele mai multe ori cum să îi facem să se simtă bine... când ne îndrăgostim de ei; din păcate ne fac să facem cam ce vor ei şi nu prea îi putem refuza, că dacă ne dau papucii murim [asta e în avantajul lor, bineînţeles].
Eu: Smără, noi vorbim despre prietenia dintre ei. Nu despre ei. Ai greşit subiectul:))
Smără: Băieţii sunt mai buni prieteni ca fetele. Se ajută între ei ca să obţină ce vor de la fete, se ceartă rar... în rest, je suis varză :).

Eu: Karina, părerea ta?
Karina: Păi ce să zic, nu ştiu. Nu sunt sinceri între ei. Nu vor să-şi recunoasă slăbiciunile unul faţă de celălalt.


Laura(Enea):  Mi se pare că băieţilor le este ruşine la început să spună prietenilor lor că le place o fată. Prietenii nu se bat între ei pentru fete, majoritatea preferă să îl lase pe celălalt. Băieţii între ei vorbesc... cum să spun eu... ( a înşirat câteva înjurături originale), că aşa se simt ei şmecheri, se simt tari.
Anna(D.): Ei nu sunt ca noi (fetele), noi vorbim cu prietena noastră cea mai bună foarte multe chestii. Nu prea avem secrete. În schimb, ei nu prea îşi spun multe chestii personale. Vorbesc doar despre un sport sau cum arată o tipă, dar niciodată despre tipa pe care o plac cu adevărat. Noi vorbim despre absolut toate chestiile personale. Ei nu. Cam asta vroiai să auzi?:

Raluca(Pavel): Păi, în mod cert, prietenia fetelor este mult mai importantă şi mai frumoasă decât cea a băieţilor; spun asta pentru că între băieţi nu sunt relaţii de încredere, de sinceritate şi mai ales de înţelegere, ca între fete.
 
Delia (Nechita): Hmm, eu cred că băieţii se înţeleg mult mai bine între ei decât fetele între ele.
Eu: De ce spui asta? Crezi că băieţii spun celui mai bun prieten tot ce simte aşa cum fac fetele?
Delia (Nechita): Aaa. Asta nu. Băieţii nu prea vorbesc despre lucrurile lor personale.

Eu: Tu ce părere ai?
Oana: Uneori e batjocoră pentru că se ceartă între ei, se bat. 
Eu: Şi să faci o comparaţie între noi fetele şi ei băieţii, poţi?
Oana: Da! Noi fetele suntem mult mai afectuoase una cu cealaltă, nu ca băieţii care îşi bat joc unii de alţii.

Eu: Ana, dragă, ce zici?
Anamaria (Miholcă): Se ajută mereu între ei ... împart totul, sunt precum fraţii. 

Diana(Macovei): Poţi să fii un pic mai explicită? Mie îmi trec multe prin cap.
Eu: Nu mă supăr dacă spui tot ce-ţi trece prin cap. 
Diana(Macovei): Prietenia între băieţi este, după părerea mea, cu două tăişuri, adică de obicei când unul are probleme, celălalt fuge si bineînţeles îl ajută. Ştiu să îşi rezolve problemele prin bătaie că, asta e, atâta îi duce mintea. Când e vorba de fete...se poate strica şi o bună prietenie; bineînţeles că asta poate fi, uneori, în avantajul fetelor, pentru că apar intrigi, bârfe, invidie, etc... un lucru e cert: că la un moment dat şi unul si altul vor avea secrete... adică e imposibil, chiar dacă, nu intentionat, dar o fac involutar si apoi apar certurile si etc. Deci o prietenie între doi băieţi poate ajunge să fie doar pe interes. Adică, ştii, eu te ajut frate, dar şi tu pe mine la greu..te împrumut cu ceva că poate voi avea şi eu nevoie cândva...sau ajută-mă, frate, cu fata asta că dau o bere şi etc... Cam atât, nu ştiu ce să mai  spun.

Eu: Ioana?
Ioana(Popescu): Prietenia între băieţi... Păi, când eram puţin mai mică, ziceam că băieţii nu se ceartă niciodată din cauza unei fete, că nu "se mănâcă" pe la spate, etc. ...  dar am aflat că lucrurile nu stau chiar aşa. Ei profită de orice ocazie să se dea la iubita prietenului lui, chiar dacă ştie că e prietena lui... ceea ce fac şi fetele.  Sunt unii care vorbesc cu prietenii lor despre o anumită fată, dar am văzut şi băieţi care, deşi nu sunt indiferenţi, se închid în ei şi se chinuie să o uite şi nu îi zic nici celui mai bun prieten că încă ţine la ea.

Maria(Ciucanu): Ce vroiai să-ţi zic despre băieţi? De ce se bat? Păi şi fetele se bat:)).  Păi, ei niciodată nu îşi spun pe nume, ci caută diverse porecle. Îşi vorbesc urât, dar nu cu intenţii rele...De ce nu-şi spun sentimentele? De proşti.

Delia(Apetrei): Păi...cred că vorbesc despre fete şi fotbal toată ziua... şi că îşi fac **** toată ziua.
Eu (pe Mara a trebuit să o sun şi să-i notez fiecare cuvinţel, fir-ar. Ea pălăvrăgea acolo şi eu dăi şi scrie, aşa că, să mă ierte dacă i-am scăpat vreo idee:)) ).
Mara: E ciudată prietenia între băieţi, ei au ritualurile între băieţi, de exemplu meciurile de fotbal trezesc primatul din ei, adică, când unul din ei dă gol, spun "GOOL" şi nu se mai opresc din laudele de sine... ei spun că noi suntem greu de înţeles când de fapt sunt ei greu de înţeles. Pe de o parte prietenia dintre băieţi este şi frumoasă, că dă bine; e o axiomă, dar nu matematică, nu are demonstraţie(râde)... unii spun tot ce simt alţii nu...
Eu (aceeaşi situaţie ca la Mara  a fost şi la Diana).
Diana(Şchiopu): Prietenia între băieţi ... să vedem... ăă...băieţii nu pot vorbi decât despre patru lucruri: maşini, sport, femei şi bani. Nu sunt tocmai cele mai sincere persoane pentru că băieţii nu prea pot vorbi între ei foarte sincer. În general îşi ascund sentimentele faţă de fetele pe care le plac, pentru că le e frică de ceea ce or să creadă ele, adică nu vor să îşi arate unele slăbiciuni. Şi vorbesc de majoritatea, există şi alţii mai speciali. Nu plâng niciodata faţă de alte persoane, li se pare josnic. Se bat pentru că sunt proşti. Rezolvă cu asta... absolut nimic. Vor doar să arate cât sunt ei de tari, dar de fapt, nu sunt deloc tari. Sunt uneori chiar mai slabi decât noi, fetele. 

Marina: Nu ştiu... mie mi se pare că prietenia lor este sinceră şi nu se ceartă din prostii ca noi, însă e o prostie că atunci când se ceartă vine fiecare cu "gaşca" şi se lasă cu bătaie. Şi nu cred că îşi spun sentimentele. 

Diana (Darie): Se bat ca să câştige respect, să vadă cine e mai tare, beau, fumează, ca să se remarce prin chestii negative...
Rux (Popuţoaia): Oricum o prietenie adevărată se găseşte mai greu, dar dacă se găseşte o prietenie adevărată, atunci e mult mai puternică decât chestia cu "best friends" la fete. Între băieţi e un fel de pact; deşi nu par sensibili, îţi zic din propria experienţă că ţin mult unul la altul. Poate mai mult decât ţinem noi la prietenele noastre şi sunt dispuşi să facă multe chestii ca să se ajute. Unul altuia îşi spun mai multe decât  ai putea crede. 
Eu:Eventual, îi spune celui mai bun prieten.  Dar asta nu se întâmplă niciodată într-o gaşcă, nu?  
Rux (Popuţoaia): Nu. În gaşcă au obiceiul să se dea mari şi să nu exprime deloc sentimente, ci idei tembele cu conotaţii sexuale.

Kate: Să mă gândesc... ar fi multe de zis. Ok, prietenia între baieti mi se pare ciudată... adică, nu ştiu. Se împrietenesc, după care se înjură, se bat pe motiv că ba i-a furat fata, ba că nu ştiu ce se mint...chestii de astea... După, se împacă înapoi. Adică, na şi fetele se mai ceartă, dar ele se împacă, pe când băieţii caută întotdeauna bătaie şi ceartă... Nu ştiu dacă e bine ce am zis dar am zis.

Simona: Stai aşa... că mi-ai pus o întrebare de baraj.  Păi, mie mi se pare că ei, când se întâlnesc, sunt mult mai bârfitori ca fetele. Când povestesc câte ceva le place să exagereze ca să arate că unul este mai tare ca altul. Se ceartă ca proştii de la jocurile pe calculator şi de la fotbal. Nu cred că îsi spun exact ce simt, le place să înflorească. 


Băieţii:

Eu: Alin, zi-mi o părere despre prietenia între băieţi.
Alin: Păi, poate fi adevărată, să fim ca şi fraţii, bineînţeles.
Eu: Să vă spuneţi totul?
Alin: Da.
Eu: Să fiţi sinceri?
Alin: Da. Foarte sinceri. 
Eu: Să plângeţi împreună?
Alin: Da. Uite, de exemplu Răzvan a fost supărat azi, am fost şi eu. Am băut împreună. 
Eu: Dar dacă e vorba de o fată. Spre exemplu, te lasă o fată pe care o iubeşti. Tu ce îi spui lui Răzvan? "O iubesc...îmi pare rău" (înţelegi la ce mă refer) sau o să îi spui "Dă-o naibii de ... " şi acasă te duci şi plângi singur?
Alin: O să fiu supărat un pic şi îi spun, normal. Îi spun ce am pe suflet. Dar şi iubirea asta e trecătoare, pe când prietenia nu prea. Un prieten adevărat îl ai până la moarte şi dincolo de ea. Postezi pe blog? :D
Eu: Da, dar dacă n-ai fost sincer...
Alin: Am fost sincer, mă. 
(P.S. eu îl cred)

Eu: Răzvan, tu urmezi.
Răzvan: Prietenia între băieţi... Hmm, acum depinde şi între cine e prietenia între băieţi=))
Eu: Păi, între băieţi:))
Răzvan: Adică, între ce băieţi. 
Eu: Păi, uite. Spre exemplu, poţi să vorbeşti despre o gaşcă de băieţi şi despre doar doi prieteni. 
Răzvan: Găşti... chiar nu ştiu nimic despre găşti, că nu am fost într-una şi nici nu vreau să fiu, pentru că acolo nu sunt prietenii adevăraţi. Părerea mea: totul e pe cont propriu. 
Eu: Şi acum despre prieteni?
Răzvan: Doi prieteni buni se ajută foarte mult , plâng împreună , râd împreună, dar astea nu sunt în toate cazurile; sunt prietenii, de exemplu, uite, ăla e bogat, hai să ne împrietenim cu el , poate ne scoate la un suc, alea,alea.
Eu: Deci aşa stă treaba. 
Răzvan: Da, chiar am făcut odată un experiment de genul ăsta. Mi-am zis să iau câteva zile bani la mine să văd câţi prieteni îmi fac. Vai, toţi erau în jurul meu, toţi mă sunau să mergem în oraş. Şi după, mi-am zis să nu mai vin cu bani. Din acei mulţi prieteni, am rămas cu cei mai buni. 
Eu: Cine?
Răzvan: Doi, trei. De exemplu, Alin e cel mai bun prieten al meu. Niciodată nu s-a uitat dacă am sau nu bani. Ne-am ajutat de fiecare dată la bine şi la rău. Am mâncat din aceeaşi lingură. 
Eu: Frumos spus:)
Răzvan: Da, eu ţi-am zis cam ce mi-a venit. Puţin, dar... 
Eu: E foarte bine, mulţumesc. 

Alex (Neguţ): Ce mă? Cine te-a pus să faci sondaje de opinie:))?  Păi, prietenia dintre băieţi nu e ca la fete. 
Eu: Bravo! Bun început!
Alex (Neguţ): Noi ne înţelegem foarte bine.  Când ne certăm, supărarea nu durează foarte mult... cel mult două-trei zile. Facem multe împreună, ne spunem părerile, glumim...
Eu: Şi vă spuneţi tot?
Alex (Neguţ): Nu chiar tot. Vorbim despre mai multe. Şi despre fata de care ne place, da. Mai băgăm şi câte un "Dă-o naibii!", da, dar ne trece repede. Ne certăm de multe ori, dar ne trece repede.
Eu: Altceva?
Alex (Neguţ): Nu ştiu ce să mai spun.

Bogdan( Simota): Habar nu am ce să spun...
Eu: Ai ce să spui. 
Bogdan (Simota): Ne înţelegem, ne tachinăm ...bârfim... dar nu bârfim cu toată lumea ...adica...Nu bârfesc cu ******:)). 

Radu (Carata): Măi, nu ştiu, mi-e destul de greu să spun... Ne batem de cele mai multe ori fără un motiv anume, din orgoliu ( ştiu, suntem nişte animale ), partea cu înţelegerea între noi, depinde de persoană, dar mojoritatea, ne înţelegem bine, nu avem certuri de lungă durată, nu stăm supăraţi unul pe altul. Ce ne spunem, aici nu mai contează dacă e băiat sau fată, contează să fie prieten adevărat, atunci pot să îi spun orice, dar în general vorbim despre banalităţi ( din nou, ştiu că suntem nişte neadaptaţi ) 

Marius: Ce-i spun şi cum mă înţeleg cu cel mai bun prieten? Păi, ce să-ţi spun? Mai vorbim despre fete. Mergem la o bere, un suc. Mai sunt multe chestii. Am un lapsus. Se mai bagă şi vrăjeli dar mai mult sinceri suntem, părerea mea. Câteodată e mai bine să mai bagi şi câte o vrăjeală, ca să nu fii fraier. 
Eu: Dan, tu ce spui?
Dan(Tarcinsky): În general nu îi poţi considera prieteni adevăraţi. Deci, ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape. Câteodată prietenii sunt mai periculoşi decât duşmanii. Ca să o luăm pe de altă parte prietenii, deocamdată, joacă fotbal, ies în oraş, etc.  Încă nu e cu ieşitul în cluburi. Bine, depinde şi de grup. Deci, nu ştiu ce să zic depinde acum şi de vârstă.

Ştefan (Paiu): Păi, fetele se ceartă, ţipă, se înjură...
Eu:Eşti sigur că nu vorbeşti despre băieţi? :))
Ştefan (Paiu): Băieţii... băieţii când se ceartă, ori se oftică TARE, ori se iau la bătaie. Şi între prieteni se spune cam tot (cu accent pe CAM).
Dragoş(Luca): Prietenia între băieţi este foarte strânsă adevăru-i.

Andrei(Agafiţei): Ne înţelegem foarte bine, ne spunem secretele (ca şi fetele), ne batem să ne dăm cocoşi şi să facem o impresie că suntem mai buni decât alţii. 
Dan (Achiriloaei):  Păi, eu cred că băieti se înţeleg mai bine între ei decât fetele. Eu, personal, nu m-am certat cu niciun prieten până acum, dar ştiu fete care spun că sunt cele mai bune prietene şi se ceartă în fiecare zi, iar apoi se împacă şi tot aşa.

Ştefan (Erhan):  Ne batem pentru amuzament. Ne înjurăm din instinct. 
Eu: Şi de spus ce vă spuneţi?
Ştefan  (Erhan): Păi, ne spunem cam tot. Adică era grupul de la noi din clasă "rândul de la fereastră" şi între noi ne spuneam de toate. Da, chestiile cu "sunt în limbă după aia" se zic între prieteni.

Alex (Căciulescu): Păi, este bine să ai mulţi prieteni. Unii te ajută, alţii nu. Uneori sunt antipatici, dar dacă nu arăţi dragoste faţă de ei, o să te considere mai tare ca ei.

Vladutz:  Păi cu băieţii mă înţeleg bine. Mă cert, eu şi alţii comentăm între noi, alea, alea, ne batem...

Eu: De ce vă bateţ?
Vlădutz: De plăcere. 
Eu: Şi despre fete ce ziceţi?:))
Vlădutz: Opaaaa :-?... Păi de una hâdă, răpănoasă ne batem joc şi de una mai altfel... nimic important:D. Aaa... şi să nu uităm de meciurie de fotbal, de ciondănelile care au loc după ce terminăm de rupt terenul şi de băutura de care bine dispunem în exces:)). Apropo de ce a zis Alin: aşa e şi la mine cu Bogdan... e cel mai bun prieten şi nu se uită la bani... şi cu încă unul Andrei din Bucurşti ... şi vorbim absolut orice şi facem totul împreună.   Mă rog, la voi, fetele, chiar e altfel... la voi nu e cu bătaia, la noi dacă nu ne înjurăm şi nu ne batem nu e ok treaba... cel puţin în gaşca mea. 

Macuţu: Păi... băieţii au tentă masculină, pe care nicio femeie (cred că macuţu a vrut să spună fată, dar în fine) nu o să o aiba niciodata. Şi da, sportul, maşinile, banii şi femeile sunt cele mai importante lucruri. Şi părerea mea despre fete este că vorbesc prea mult despre băieţi la modul negativ. 
Eu:  Dar despre prietenia între voi, ce zici?
Macuţu: Între noi o prietenie adevărată înseamnă să îţi suni colegul la 4 dimineaţa sau să mori de râs cu el, când doarme la tine acasă şi vine `tata` şi spune stingerea. Un prieten la băieţi are 15 feţe şi ăla care-i cu 15 feţe se cheama `Gabor`.  Păi noi, vorbim între băieţi despre fete la modul porno... şi voi vorbiţi despre noi la modul examinator, adică: "fatăăă, ai văzut? Nu-i aşa că...?" Studiaţi şi sunteţi melancolice în continuare...

Iertaţi-i pe cei care au mai scos câte o prostie, în timp ce îşi exprimau părerile. A fost vina mea că nu  i-am  prevenit să vorbească cenzurat:). Deci, vedeţi majoritatea părerilor şi cam care sunt regulile la băieţi. Şi aici se încheie şi dezbaterea subiectului "prietenia între băieţi". Cine m-a pus să fac asta nu ştiu. Sunt M.O.A.R.T.Ă. de somn. Mă mai gândesc dacă vă mai ţin de vorbă mai târziu... Aleluia! 

6 comentarii:

 1. Dianaaa. vezi? deci am avut drepate ca cele 4 lucruri importante pentru baieti sunt: sportul, masinile, fetele si banii. ;;) Macutu a confirmat asta.:))

  RăspundețiȘtergere
 2. am citit parerile celorlalti...
  parerea mea e ca baietii sunt f diferiti de fete .. spre exemplu ei daca se bat odata dupa 2-3 zile ii vezi la o bere impreuna ... in schimb fetele deca s.au certat/batut intre ele... greu se mai impaca sa fie ca inainte... parerea mea:-?

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant sondajul!:)
  Apropo de sondaje, am realizat si eu unul, adresat tot baietilor...Trebuiau sa raspunda la intrebarea: "Ce e femeia?"...Rezultatele...hm, au spus mai multe despre ei, baietii care au raspuns, decat despre femei.:D

  RăspundețiȘtergere
 4. De ce oare nu mă surprinde acest lucru!? :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu recunosc pe ( Dianna ) cele 4 lucruri importante pentru baieti :) si ca sa mai zic de certuri,bataie etc.. cred ca are dreptate ( Anonim )

  RăspundețiȘtergere