Search Box

marți, 13 aprilie 2010

Resemnare

          Să accepţi o situaţie dificilă în care te afli nu e uşor. Toţi încercăm să evităm momentele în care ne împotmolim de greşelile făcute, fără a îndrăzni să ne asumăm răspunderea pentru ele. Descoperim gravitatea situaţiei mult prea târziu, atunci când ne pierdem curajul să înfruntăm propriile gânduri, propriile trăiri. 


         
           Desigur, există şi persoane care par să nu aibă conştiinţă, să nu le pese de ceea ce fac, nici măcar să nu-şi simtă vina, deşi există. Sunt acele persoane care par a fi foarte puternice, insensibile şi sigure pe sine, când, de fapt, este posibil să-i macine ceva de care nimeni să nu afle niciodată, de care să nu fie poate nici măcar ei conştienţi. Aceste persoane se dovedesc a fi cele mai fragile, cele mai speriate de a se confesa cuiva. Acestea au nevoie de cea mai multă atenţie şi înţelegere, însă rareori pot arăta nevoile lor.
          Aşadar, când ne izbim de greşelile noastre, sau chiar ale altcuiva, care ne fac să suferim, trebuie să înţelegem că nu putem să ne luptăm  la nesfârşit, din cauză că nu sunt implicate doar dorinţele noastre, din cauză că ne facem rău singuri, luptând pentru a dovedi că greşelile noastre nu sunt greşeli, când de fapt e evident răul pe care faptele noastre îl lasă în urmă. Atunci, oricât de mult am fi vrut să nu fi greşit, trebuie să ne acceptăm vina şi consecinţele sale. Iar cel mai bun mod de a ne simţi învingători, împăcaţi cu noi înşine, este să ne şoptim că am greşit, că suntem conştienţi de acest lucru. 
         Un sentiment minunat poţi simţi în tine, când descoperi semnificaţia unei resemnări.

3 comentarii:

  1. Nu e niciodata prea tarziu pentru nimic.Nu e tarziu insa, atata vreme cat inima bate. Adevarata proba este sa stii sa nu renunti. Niciodata. La lucrurile, la oamenii, la trairile care te fac intreg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi nu sunt in totalitate de acord cu acest lucru - se spune ca pacea e mai buna decat dreptatea. Poate se aplica, uneori. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O resemnare morala.. e bun. Frumos scris.

    RăspundețiȘtergere