Search Box

vineri, 19 noiembrie 2010

Părăsită de mine


Moartea e un fleac şi trăirea un capriciu. Mai vreau o singură zi să tac, să mă opresc în pustiu, să pierd pachetul cu ore, minute, secunde. Nu mai vreau să văd oameni, case, blocuri, magazine şi nici măcar reflexia mea în oglindă. Vreau linişte. Vreau nimicul lângă mine. Mintea, cu sufletul şi inima, încep să se destrame uşor, să se desprindă de mine. Încep să ajungă la limită, încep să-mi vorbească, să mă ameninţe că mă vor lăsa singură.... singură de mine. Şi poate, asta ar fi de fapt liniştea pe care o caut de atât de mult timp şi nu o găsesc nici în oameni, nici în locuri, nici în mine. Nu ştiu cât de tare doare să plec de lângă ele, nu ştiu cât de tare doare să plec de aici, nu ştiu cât de tare doare să plec din mine, dar presupun că voi afla curând. Tăcere - devin, încet, dependentă de armonia asta. Nu mai aud în stânga: "Fată, să vezi ce-am păţit!", în dreapta: "Apucă-te de învăţat!", în faţă: "Eşti fraieră!" şi în spate: "Staaaai!". Nu-i mai văd în faţa mea pe ei, în stânga şi-n dreapta pe fete, în spate pe ai mei. Nu mai am nevoie de nicio informaţie despre el sau despre ea, nu mai vreau să aflu nimic, nu mai vreau să ştiu evidentul dintr-o mie de părţi, pentru că, acum îl cred, dar se pare că unii nu încetează să-mi amintească în fiecare zi, de parcă nu aş şti deja totul. Ca de fiecare dată încerc să nu fiu răutăcioasă, însă nu-mi pot da seama cât de bine îmi iese. Niciodată nu mi-a fost uşor să pretind că sunt oarbă, că sunt rece, că nu mă doare, că nu simt şi nici acum nu mi-e uşor deloc. Acelaşi rol l-am repetat de multe ori şi devin o actriţă din ce în ce mai bună la el. Ar trebui să mă bucur?! Poate ar trebui să mă bucur.
Iubesc lumina, iubesc întunericul, iubesc contopirea lor. Iubesc luna şi stelele, iubesc vântul şi oceanele, iubesc iarba şi zăpada, iubesc ceaţa. Lăsaţi-mă cu ele azi.

5 comentarii:

 1. Linistea nu se gaseste decat la izvorul ei. Cu cat e mai departe de izvor linistea se pierde. si izvorul ei e dragostea si iubirea. si izvorul dragostei, a iubirii este Dummezeu. deci linistea nu se gaseste decat in momentul in care este gasit Dumnezeu :) parerea mea

  RăspundețiȘtergere
 2. frumos scris...mult succes si in continuare, un week-end minunat sa ai, Maria

  RăspundețiȘtergere
 3. waw...am observat cv...."junal de vise" e titlul unui album al meu de povesti ....acum am observat ca am gandit la fel...nu stiu la ce te-ai gandit cand ai dat numele asta dar eu stiu ca l-am facut fara sa ma gandesc la blogul tau...e pur si simplu coincidenta,credeme...si apropo..cum poti scrie asa frumos?imi place mult cum scrii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Blogul tau este ft frumos , tu ce parere ai despre al meu ?

  RăspundețiȘtergere