Search Box

joi, 16 decembrie 2010

Suspiciuni necesare


- L-am spionat aseară. Nu trecuse nici măcar o oră de când plecasem eu si a ieşit din camera noastră dezorientat, bântuind coridorul întunecat. Dar nu a ieşit oricum, Ruth! Avea costumul lui impecabil, alb, eşarfa violet din mătase, pe care i-am făcut-o cadou anul trecut de Crăciun şi pantofii lui negri, lăcuiţi. Aroma parfumului era atât de fermecătoare şi atât de puternică, încât vroiam să strig după el, să-l strâng în braţe, să-l ţin de mână şi să-mi plimb vârful nasului pe pielea pieptului lui. Picioarele mi s-au încins, însă, numai la acest gând şi n-am putut să mai fac niciun pas în plus, decât atunci când a dispărut după colţ. M-am apropiat din nou şi... 
- Aşteaptă un moment. Am lăsat în cuptor legumele şi puiul şi am uitat de condimente. 
- Sună un telefon? Cine sună? 
- Nu sună niciun telefon. Mă întorc. 
- Amn... sunt sigură că... am auzit un, hm, telefon...
- CEee?
...
- Continuă. 
- Casian a intrat apoi într-o altă cameră...
- Vai!
- Niciun vai! A ieşit după două minute, pe cap cu o pălărie albă, cu pliuri într-o parte şi-n alta. Avea în mâna dreaptă pipa lui, dar cu o aromă pe care nu am mai simţit-o până atunci nici prin apropierea şi nici pe buzele lui. Am mai observat un inel ciudat la degetul mare care nu mi-a plăcut deloc. M-a speriat. A urcat în lift şi când uşile s-au închis am pornit spre casa scării, fără să ştiu dacă să urc sau să cobor. Am bănuit însă că va ieşi în oraş, aşa că am aşteptat jos, în holul principal, ascunsă în camera garderobei. Însă m-am înşelat, Ruth, m-am înşelat. Timp de jumătate de oră am stat, privind prin deschizătura egoistă a uşilor. Când a apărut, nu mai avea barbă deloc; bărbia îi era fină, proaspătă. Şchiopăta, însă nu ştiu de ce. El nu poate bea atât de repede. Abia într-o oră reuşeşte să termine un pahar de apă, de alcool nu mai vorbesc, îl savurează ca un domn. A lăsat trei rânduri de chei la recepţie şi am văzut întinzându-i recepţionerei o bancnotă şi pe deasupra un zâmbet, care nu pot să spun că se poate numi subtil. Începeam să regret că am petrecut atât de mult timp în braţele lui şi-mi simţeam mândria feminină cum începe să se scurgă din cauza unor iluzii josnice, lacrimi amare cum îmi topesc puterea şi încrederea. Tocurile îmi păreau mai îngrozitoare, spatele mi se părea că e strâmb rimelul îmi cursese şi pudra parcă se ofilise. Într-o vitrină dintr-un magazin, am reuşit să văd că roşul de Burgundia de pe buze mi se ştersese aproape de tot, pistruii începuseră să mi se vadă. Am intrat într-o cabină telefonică, cu privirea fixată spre el şi te-am sunat. Îmi pare rău că te-am deranjat, Ruth, dar eram disperată. După ce mi-ai spus că nu înţelegi nimic din ce spun şi să mă calmez, am închis. Am fost nevoită, el se depărtase prea mult şi nu-l mai puteam vedea. După trei minute după ce am început din nou să merg spre el, a primit un apel şi a răspuns. S-a întors brusc, părând că se uită după cineva, apoi, a luat-o pe o străduţă în dreapta. N-o să-ţi vină să crezi unde am ajuns! Am ajuns chiar în faţa casei mele!
- Mă minţi!
- Pe cuvânt de onoare! Suna insistent la uşa din lemn, dar normal că nu-i răspundea nimeni. Eu eram în spatele lui. M-am apropiat, m-a văzut şi m-a întrebat de unde vin. Am găsit repede o scuză şi am aflat că nu vroia decât să-mi facă o surpriză.
- Mabel, iubitul tău îţi e fidel. De ce te mai îndoieşti? Ai încredere în el, nu numai în propria persoană. 
- Da, gata cu suspiciunile. Trebuie să plec acum. Mulţumesc de ceaiul de portocale, ce m-aş face fără tine!?

[...]


<!
>>
- Daaaaa, imediat vin!
...
- Mmm, miroase bine, miroase a tine, Ruth!
- Casiaaan, dragul meu,...
- Te-a crezut Mabel?
- Te îndoieşti?
- De calităţile tale de actriţă?!? Niciodată!

[...]

11 comentarii:

 1. interesanta postarea, m-a captivat din primele randuri :X >:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. Deci defapt ii era infidel ..

  Ai un talent in a scrie...Deabia astept urmarea..

  RăspundețiȘtergere
 3. Te invit sa citesti : http://clipe-din-viata.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa poza cu tigrul .
  Postarea aceasta e mijto :D titlul si ideeile sunt magnificare :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna :)Scri foarte frumos.
  Te invit sa citesti :
  http://www.tipimaginar.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 6. Nenorocitul! :))
  Mi-a placut. Tine-o tot asa!:*

  RăspundețiȘtergere