Search Box

sâmbătă, 23 martie 2013

Cugetare

Oamenii se schimbă adesea pentru că viaţa lor se schimbă. Oamenii uită că ei se luptă cu viaţa, nu viaţa cu ei. Dacă şi-ar aminti acest mic detaliu, poate ar înţelege că ei au nevoie să se schimbe, pentru ca viaţa lor să ia o întorsătură favorabilă.

"E timpul pentru gânduri mai înţelepte. E timpul pentru puţină responsabilitate şi pentru puţină introspecţie", mi-a spus. Mi-a povestit un trecut de zece ori mai întunecat decât toate celelalte de care auzisem înainte şi un prezent mai strălucit decât a celorlalţi la un loc. "Strălucit" vă poate duce în eroare, m-a dus şi pe mine, dar i-am înţeles esenţa şi am să explic şi eu mai târziu despre ce este vorba...

"Când eşti încă acasă, protejat de toate neştiutele, gândurile tale sunt inocente, cu o încărcătură etică deosebită. E trist cum, pe măsură ce creşti, pe măsură ce vezi mai mult din lumea aceasta, acest simţ al moralităţii intră într-o dimensiune a ficţiunii, fără să-i mai fie vreodată recunoscute valorile în societate. Cauzele? Lumea se conformează, lăsându-se schimbat de împrejurări. Ea crede că mergând pe acelaşi drum cu ceilalţi, câştigă enorm, când de fapt toată autenticitatea îi este absorbită, conservată într-un colţ de minte pe care nici măcar ea nu-l mai poate accesa. 
Mulţi oameni îşi aleg în viaţă un contramodel, fie că sunt conştienţi de asta sau nu. Există o persoană în viaţa multora cu care ei nu vor să semene. Îl observă, îl judecă, îl critică şi îl desconsideră, ajungând într-un final să fie exact această persoană. De ce? Pentru că se concentrează atât de mult pe respectiva persoană, încât uită de sine. De ce nu iartă pur şi simplu un om, fără să aibă aşteptări că s-ar putea schimba, astfel încât să se îngrijească de propria viaţă? Şi apoi, mai sunt oamenii care, sesizându-şi greşelile, găsesc mereu vinovatul, îl acuză de influenţă negativă şi atât. Nu se schimbă nimic. Se aşteaptă oare ca aceşti vinovaţi să aibă grijă de ei? Nu se va întâmpla. Fiecare are propria individualitate şi fiecare e responsabil de cum se manifestă ea. Sunt oameni care reuşesc să nu se mai raporteze la alte persoane şi care reuşesc să-şi schimbe caracterul pe propria responsabilitate. Alţii trăiesc o întreagă viaţă, liniştiţi că au un responsabil pentru cursul pe care l-a luat viaţa lor, crezând că această aparenţă îi scuză în orice împrejurare şi realizează prea târziu cât s-au înşelat pe ei.
Am un prezent strălucit din punct de vedere material şi social, da. Ştiu că asta vroiau majoritatea cititorilor să afle. Însă nu cred că ştiu şi premisa de la care a pornit totul ca să se ajungă aici. Am devenit întâi om, am strălucit întâi prin valorile mele, iar apoi totul a început să vină de la sine. Există însă o problemă... Am doar 30 de ani şi nu ştiu în ce ţări să mai merg cu familia mea în vacanţă... Ştiţi voi una?"

7 comentarii:

 1. Hey,Diana,multumisc.....te-am asteptat.
  Chiar daca nu ai comentarii acum,sa sti ca te sustinem si te sprijinim!:*

  RăspundețiȘtergere
 2. Hey,Diana,multumesc...te-am asteptat.
  Stii,eu am inceput sa am incredere in oameni multumita tie.Eram un fel de fata nepopulara si insuportabila pt cei din jur.Cel mai rau este ca eram victima cuvintelor lor.Deveneam din ce in ce mai nesigura.Apoi,am dat de "jurnalul" tau.Si cand le-am auzit in urmatoarea zi vorbind despre mine m-am gandit"stii,daca am ajuns in centrul atentiei lor inseamna ca sunt cineva".
  Poate nu te ajuta, dar sa sti ca ai toata sustinerea,aprecierea si sprijinul meu.Compunerile tale au fost tot ce am avut in clipele grele asa ca nu pot spune de cat
  Semnat:o prietena.....

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentru ca postezi te apreciez!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. hey,nu stiu cum sa-ti spun asta dar multumesc.Iti raman indatorata pentru ajutorul acordat.probabil o sa ti se para ca sunt o ciudata dar-tu-adica compunerile tale au fost singurul meu sprijin.Tu m-ai invatat sa nu cad prada cuvintelor inselatoare.Si chiar daca nu ai comentarii acum asta nu inseamna ca nu te sustinem.Poate nu ne cunoastem dar,ma simt datoare sa astern acest sentiment pur ce izvoraste din inima mea :MULTUMESC

  Semnat:o prietena

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma bucur mult ca te-am putut ajuta!:*

  RăspundețiȘtergere
 6. Scuză-mă că nu-ți pot citi postarea, dar nu prea am răbdare... Îți trimit acest comentariu să-ți spun că mă bucur că mai e o elevă care are blog. Mă bucur să văd asta!
  Duminică frumoasă, Diana!
  xxx

  RăspundețiȘtergere